Samen sparen voor een mooiere buurt

Samen sparen voor een mooiere buurt

Air Miles

In Nederland kun je sinds 1994 airmiles sparen. Veel mensen sparen wel, maar wisselen hun punten nooit in. Sinds 2013 verlopen daarom gespaarde Air Miles na vijf jaar.

Probleem

Aan het eind van 2018 zouden alle Air Miles die gespaard zijn vóór 2013 komen te vervallen. Aan het begin van het jaar ging dit om 5,2 miljard ongebruikte airmiles onder 1,2 miljoen spaarders. Omgerekend naar euro's is dat een bedrag van tussen de 250 duizend en één miljoen euro.

Oplossing

Om te voorkomen dat dit kapitaal verloren zou gaan of uitgegeven aan onnodige aankopen is Albert Heijn samen met Air Miles een actie gestart genaamd Samen Sparen in de buurt. Het idee is dat je samen met je buurt, sportvereniging of school kan sparen voor een mooi cadeau. Denk hierbij aan nieuwe voetballen voor de voetbalvereniging of een klimrek voor de basisschool.

Bekijk een korte uitleg over de campagne in dit reclamespotje.

Resultaat

Door een landelijke campagne te voeren die spaarders aanspoorde hun Air Miles te doneren aan een goed doel bij hen in de buurt konden de Air Miles die verloren zouden gaan gebruikt worden om iets bij te dragen aan de maatschappij.


  • Meer dan 3 miljoen Air Miles Spaarders
  • Gemiddeld 5 miljard gespaarde Air Miles per jaar
"Wat is het leuk om op deze manier te kunnen bijdragen aan sport en spel voor de kinderen in onze buurt. Die glimlach op het gezicht van deze kinderen bij de overhandiging van het spelpakket, is waar we het voor doen!"
- Gilles Simonis, supermarktmanager Utrecht

Mijn bijdrage

Als technisch team lead was ik verantwoordelijk voor het bouwen van de website waarop mensen zich aan konden melden, verenigingen zich konden opgeven en spaarders konden doneren. Daarnaast zorgde ik voor de koppeling met de backend systemen die de afhandeling van de transacties verzorgden.