De omgekeerde sollicitatie, oftewel de recruiter briefing
Afbeeling bekijken

De omgekeerde sollicitatie, oftewel de recruiter briefing

Publicatiedatum: 3-6-2022

Ja, natuurlijk sta ik open voor die ene top positie. En ja, beste recruiter, jij mag me daarbij helpen. Er is veel vraag en weinig aanbod in de IT wereld en daarom keer ik graag mijn sollicitatie om. Wil jij als recruiter de tofste job voor mij faciliteren? Te gek, dan heb ik de volgende checklist vast voor je opgesteld, waarmee je vooraf kan checken of het überhaupt zin heeft om me te bellen.

Locatie

Regio Rotterdam. Van mijn huis op en neer naar Amsterdam in de spits kost me zo drie uur. Dat gaat ten koste van mijn energie, enthousiasme, oplossingsgerichtheid, analytisch vermogen en humeur. Dat is voor mij onprettig en als opdrachtgever krijg je niet het hoogste rendement uit je investering. Uiteraard is er speelruimte. Is er mogelijkheid tot thuiswerken? Hoeveel dagen? Den Haag is prima. Utrecht is geen regio Rotterdam, maar kan ik buiten de spits reizen, met de trein, in de eerste klasse op kosten van de opdrachtgever? Dan is er opeens weer een hoop mogelijk. Dit zijn maar voorbeelden, maar het geeft wel een idee van mijn flexibiliteit, maar ook mijn grenzen.

Uren

Ik wil graag 32 uur voor een toffe opdracht werken. Niet meer. Minder is bespreekbaar. Naast professional ben ik ook vader, echtgenoot, ondernemer, sporter, vriend, drummer en nog veel meer en daar wil ik ook tijd voor overhouden. Een gezonde werk-privé balans vind ik belangrijk.

Nut

In mijn werk voel ik me graag nuttig. Als je dus vraagt of ik voor een bank wil werken is mijn antwoord: misschien. Wat ga ik doen? Gaan we een blockchain gedreven broodfonds ontwikkelen, waarmee we de bespaarde overheadkosten teruggeven aan deelnemers? Gaaf! Gaan we de legacy applicatie van versie 1.4 naar 1.6 upgraden, dan pas ik. Waarde toevoegen in maatschappelijke zin, dus voor een zorginstelling, milieuorganisatie of andere goeddoeners club? Te gek! De verslavingsgevoeligheid van mensen uitbuiten in de kansspelindustrie? Nee bedankt.

Vertrouwen en vrijheid

Een goede developer experience is belangrijk. Moet voor ieder ticket dat wordt afgesloten formele goedkeuring van vier managementlagen komen dan gaan bij mij de alarmbellen af. Ik denk dat transparantie het beste hulpmiddel is om kwaliteit te waarborgen, niet controle. Als we met het team een nieuwe exotische variant van Kanban willen hanteren omdat dat voor ons werkt, dan moet dat kunnen. Geen vastgetimmerde procedures in tools. Flexibiliteit om werk zelf in te richten. Klinkt voor de hand liggend, is dat in veel organisaties niet.

Match

Allemaal leuk en aardig, maar ik moet natuurlijk óók gewoon matchen met de toolstack die bij de opdrachtgever gebruikt wordt. Dingen waar ik goed in ben: Spring Boot, Gitlab, Elasticsearch, Bloomreach. Niet uitsluitend, maar enig raakvlak lijkt me een pré. Ook op menselijk vlak moet het klikken. Ik hou van gezelligheid. Mensen die het liefst niet achter hun computer vandaan komen en uitsluitend communiceren via de chat trek ik niet. Hoe creatiever de collega’s hoe prettiger ik me voel. En mix van mannen en vrouwen werkt naar mijn mening het best.