On-demand inzichten voor zorgeloze HR

On-demand inzichten voor zorgeloze HR

Randstad

Al jaren is Randstad een van de allergrootste HR-bedrijven ter wereld. De hoeveelheid aan arbeidsmarkt informatie waarover ze beschikken is ongeëvenaard en draagt bij aan hun onderscheidend vermogen.

Probleem

De Randstad Groep, waaronder de merken Randstad, Tempo Team en Yacht vallen, beschikt over een enorme hoeveelheid aan data, die zij onderbrengen in een data lake. De laatste jaren is de vraag naar data gedreven inzichten hard gegroeid. Randstad onderscheid zich door deze inzichten op maat voor zijn klanten te kunnen leveren. Er is echter een schaarste aan data engineers, waardoor Randstad worstelt met het leveren van deze inzichten.

Oplossing

Voor het leveren van maatwerk data inzichten hebben we met het Client Intelligence team een interactieve applicatie ontwikkeld, waarmee klanten zelf aan de slag kunnen met hun data. Hierdoor hoeven zij niet meer te wachten op periodieke rapporten, maar kunnen ze proactief en real-time inzichten ophalen wanneer het voor hen uitkomt.

Resultaat

Omdat het maken van maatwerk rapporten arbeidsintensief werk is, dat door arbeidskrachten moet worden gedaan die moeilijk te vinden zijn, biedt de applicatie Randstad de mogelijkheid om sneller te leveren tegen lagere kosten. Daarnaast worden de handen van data engineers vrijgespeeld om zich te kunnen richten op inzichten die kunnen worden hergebruikt.


  • MVP live in 7 maanden
  • Real-time inzicht in data
  • Python en Java microservices architectuur op AWS met Terraform
  • Door feature releases een super snelle time-to-market
  • Flexibele rollen en rechten die passen op iedere bedrijfsstructuur

Mijn bijdrage

Als technical lead heb ik samen met het team de technische uitwerking van het concept bedacht en ook gebouwd. Binnen Randstad hebben we de vrijheid gekregen een volledig nieuwe architectuur voor onze applicatie op te zetten met microservices en Elasticsearch. Mijn rol was onder andere om hiervoor draagkracht te creëeren bij de architecten en andere technische stakeholders.